2011. szeptember 22., csütörtök

Divatos védelem bicikliseknek

A biciklivel közlekedőket a sisak viselése sokszor mentheti meg a balesetek okozta sérülésektől. De sokan nem biztos, hogy kedvelik a sisakot, bármennyire is fontos lenne viselni. Mivel tönkreteheti a frizurát, nem biztos, hogy épp passzol az aznapi szettünkhöz, és persze, ha leszállunk a bringáról, nem dobhatjuk csak bele a táskánkba se.
Én is biciklivel közlekedek, de szerencsére Szegeden viszonylag biztonságosan lehet közlekedni, sok az elkülönített bicikliút is. De egy nagyobb városban, ahol veszélyesebb a közlekedés a bicikliseknek és kötelező a sisak viselete, de fontos számukra, hogy stílusosak maradjanak, azoknak egy nagyszerű svéd találmány jelentheti a megoldást. Én teljesen beleszerettem, szerintem szuper ötlet.

 A Hödving sisak teljesen láthatalan

 Egy svéd tervezőpáros, Terese Alstin és Anna Haupt, megalkotta a Hövding sisakot. A nyakban kell viselni ezt a gallérnak tűnő különleges légzsákot, mely eséskor felfújódik, mintha kapucni lenne és a nyakat és fejet megvédi a sérülésektől. A fekete szín mellett lehet többféle színű is, mivel a gallérrész huzata cserélhető.





És így néz ki, ha a gallérba épített szenzorok veszélyt érzékelnek, vagy esésnél kinyílik a légzsák






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése