2011. május 16., hétfő

A magyaros is lehet divatos - Interjú Berki Eszti divattervezővel

Berki Eszti, fiatal, tehetséges szegedi divattervező, de terve, hogy neve és ruhái ismertek legyenek a magyar divatvilágban. Kisebb célokat tűzött ki karrierje építésében, szeretné, ha valaki meglát egy „Eszti ruhát” felismerje a stílusáról, amit saját maga úgy írt le, hogy nagyon színes, vidám és játékos.

Kislányként királylányokat rajzolgatott és a városházánál szombatonként menyasszonyokat nézegetett.  Az általános iskola utolsó évében jelentkezett egy ruhatervező versenyre, melyet meg is nyert, ekkor már komoly elhatározássá vált Eszti életében, hogy a ruhák, divat és a tervezés lesz a hivatása.
2010 januárjában, a divat fővárosában a Párizsi Magyar Intézetben is bemutathatta már a kollekcióját. Több ruhadarabját pedig viselték már a 2010-es Miss Tini Hungary döntőjében. A Koreában megrendezett World Miss University 2010 szépségversenyen a hazánkat képviselő induló viselte Eszti egyik ruháját tradicionális öltözékként a Magyaros kollekciójából. 
 A magyar induló a World Miss University 2010 versenyen

A ruhái megtervezésénél inspirációt és ihletett adott Berki Esztinek Szeged, és a Tisza. A Tisza kollekció darabjai egy egyedi csomózásos technikával, kizárólag csak kézzel készültek. „A ruhákat a kettősség jellemzi, a csomós részek a parton álló fákat szimbilzálja, a lágy részek pedig maga a Tisza.

 A Tisza kollekció

A magyaros ruhák a kun hímzés alapján születtek, melynek motívumai és színvilága tetszett meg az egyszerűsége miatt, kevés eredeti hímzés maradt fent, ezért sem volt könnyű a feladat” – mondta el a kollekciók születéséről a tervezőnő.
 A magyaros kollekció

A Reök kollekciót Szeged egyik legkülönlegesebb épülete a patinás és elegáns Reök- palota ihlette, melynek szecessziós mintázata és színei visszaköszönnek az elkészült ruhákban.
 A Reök - kollekció darabjai


 Az esős nyár kollekció

 Az esős nyár kollekció

Eszti jelenleg egy új kollekció elkészítésén dolgozik tervezőtársával, melyet nyáron fog 
bemutatni, de nem árult el sokat a készülő darabokról, szeretné, ha meglepetés lenne.
Célja egy saját szalon, és hogy a ruhái üzenetet közvetítsenek az embereknek, hogy merjenek színeket felvenni, ne szürkén olvadjanak bele a tömegbe. Amit mindenki elérhet azáltal, ha Berki Eszti ruhát vesz fel.
További képek és információk találhatók a http://www.berkieszti.hu/ oldalon.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése