2011. május 23., hétfő

Itt a bikiniszezon - alakformálás, és hogyan lett izomlázam még a talpamban is...

Örömmel tapasztaltam, hogy az elmúlt egy két hétben egyre inkább érezhetjük végre a nyári meleget. Eljött a strandszezon is, az üzletekbe a legújabb fürdőruhák is megérkeztek, amelyekbe a hosszú tél után formába kell hozni a testünket is. A hétvégén strandra mentem, felpróbáltam a legújabb szerzeményem, és nem voltam teljesen elégedett a tükörképpel. Bár ritka a nőknél, hogy mindent teljesen tökéletesnek látnának magukon. De az nem is baj, ha az ember lánya szeretné mindig a legjobbat kihozni magából. Így elkezdtem dolgozni az ügyön.
Fiatal koromtól kezdve mindig sportoltam, edzettem, régen versenyszerűen is, sokféle mozgásformát kipróbáltam már. Így úgy gondoltam, hogy összeszedem azokat az edzéstípusokat, melyekkel érhetőek el a feszes comb és fenék, lapos has és szép formák kialakítása.

Konditermi edzés

A konditermekről általában az jut az eszünkbe, hogy nagy darab kigyúrt izompacsirták emelgetik a súlyokat, de a nőknek is ideális terep az alakformáláshoz. Bemelegítésnek valamilyen cardio edzéssel ajánlatos kezdeni, ez lehet taposógép, futópad vagy ellipszis gép, ezeken minimum 30 percet kell edzeni. Én a taposógépre esküszök, ami azért is jó, mert amellett, hogy az ember zsírt éget, a feneket is szépen kerekíti. Ezután jöhet a formálás, a belső és külső combra, fenékre, hasra nagyon jó kondigépek vannak. A súlyzós edzéssel pedig erősíthetjük a hátunkat, mely elengedhetetlen a szép tartáshoz, a mellizmunkat, és szép szálkás kart is érhetünk el, de fontos, hogy kisebb súlyokkal végezzük az edzést.

 Pilates

A pilates az egyik nagy szerelmem, imádom. Kiskoromban balettoztam, később ritmikus gimnasztikáztam is, így a pilates közel áll hozzám, mivel ez egy balett alapú mozgás. Ez az egyik legjobb módja a feszes izmok kialakítására. Némely gyakorlat ránézésre egyszerűnek tűnik, de a kislábujjtól a fejtetőig mindennek úgy kell állnia, ahogy kell. Nagyon fontos, hogy pontosan végezzük a gyakorlatokat, mert máskülönben semmit sem ér. A másik előnye, hogy fejleszti a hajlékonyságot és ruganyosságot, sok nyújtó gyakorlat van a pilatesben. Jobb lesz tőle a közérzet és oldja a stresszt is. Jó a testnek és léleknek is.

Kangoo

Már az első kangoo órám után nagyon megkedveltem ezt az edzésformát. Amellett, hogy egy nagyon vidám és energikus mozgás, sok kalóriát lehet vele elégetni, egy óra alatt akár 700-800 kalóriát, ami csokiban mérve másfél tábla, jégkrémben pedig, 2 db Magnum. Nem is olyan rossz... A különleges ugráló cipőnek köszönhetően, nem terheli az ízületeket, edzés után nem fog fájni a bokánk, térdünk és derekunk. Egy kangoo óra fárasztó, de egyben fel is dob és energiával tölt fel.

Fitnesz DVD-kAz új kedvenc, Tracy Anderson

Tini koromban nagyon kedveltem az otthoni tv előtti edzést, Cindy Crawford és Claudia Schiffer voltak a kedvenceim. Nem számít, hogy modellek, az edzéstervük nagyon jó volt, Cindy nagyon profin csinálta a gyakorlatokat, ő sportosabb alkat, és ő volt a kedvenc modellem akkoriban.
Jelenleg is otthon edzek, egy igazi gyöngyszemre találtam, Tracy Anderson-ra, aki Madonna, Gwyneth Paltrow és Jennifer Aniston és sok más sztár személyi edzője. Megszereztem három DVD-jét, a Dance Cardio-t, a Mat Workout-ot, és a Metamorphosis-t, mindhármat kipróbáltam és nagyon szeretem. Tetszik, hogy a nőies, vékony izmok kilakításán van a fő hangsúly nála. Imádom a kargyakorlatait, amikor először csináltam, nem hittem el, hogy létezik ilyen, furcsa forró, szinte égető érzést éreztem a karjaimban, pedig súlyzó nélkül csak emelgetni  kellett, ami egy külső szemlélőnek kalimpálásnak tűnhet, miközben nem szabad leengedni a karokat. Ezáltal szép feszes, vékony, szálkás karokat érhetünk el. A táncos és alakformáló programjai is nagyon jók, az tetszik benne, hogy új gyakorlatokkal találkozok, amikkel előtte nem. A legutóbbi edzés után nagyon jól eső izomlázam volt, és amin nagyon csodálkoztam, hogy még a talpamban is... Csak ajánlani tudom mindenkinek!

1 megjegyzés: