2011. március 2., szerda

Glamour Women of the Year 2011 - A legjobb divattervező kategória

Magyarországon nagyon sok tehetséges tervező van, a Glamour Women of the Year  tervező jelöltjei közül mindannyian megállnák a helyüket a legnagyobb divathetek kifutóin is. Az én kedvencem Abodi Dóra. Ne feledjétek a március 17-én megrendezésre kerülő díjátadót élőben követhetitek nyomon a http://www.glamouronline.hu/ oldalon.

Íme a jelöltek:

Abodi Dóra

Abodi Dóra divattervező a budapesti MODART Francia Nemzetközi Művészet- és Divatiskolában végzett 2009-ben. Inspirálta a finom és kifinomult francia divat és a kimondottan elegáns és nőies részletek, az olaszok laza és izgalmas vonzódása a luxushoz. 2010-ben az Év Divattervezőjének választották. 2008-ban létrehozta első divatmárkáját, a Dora Abodit. 2009-ben a fiatal, független divattervezőket támogató Nolcha Fashion Week-en vett részt, ahol az idei tavaszi – nyári kollekcióját is bemutatta. Egyaránt szívesen tervez ruhákat, táskákat, cipőket, kalapokat, ékszereket, napszemüvegeket.


Mojzes Dóra

2008-ban diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textil szakán, mint ruhatervező. Ruháit a művészi önkifejezés eszközének tekinti. A ruhákon kívül, szívesen foglalkozik kiegészítők tervezésével, kivitelezésével, a Képző és Iparművészeti Szakközépiskolában bőrdíszműves szakon végzett.


Szegedi Kata

2008-ban a Krea Művészeti Iskola ruhatervező szakán végzett. Képzőművészeti Szakközépiskolába járt bőr szakra. Saját stílusa van, mely könnyen felismerhető, szereti az elasztikus anyagokat, melyek változatos formák kialakítására adnak lehetőséget, illetve sokszor kísérletezik egészen új technikákkal.



Tóth Bori

2002-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetemen, mint Textiltervező iparművész és Design Manager. Stílusára jellemző a klasszikus elegancia és a modern, urbánus formavilág izgalmas kombinációja. Ruháira jellemző, hogy a női alakot kiemelik, főként a derék és a váll részen.


Vágó Réka

A cipőkészítést a pozsonyi képzőművészeti Akadémián, a London College of Fashion cipőtervező kurzusán valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem-en tanulta. Tervezett kollekciót a Tisza Cipőnek, 2005-ben készítette el saját márkanevével az első kollekcióját. Majd 2006-tól táskákkal is bővült a kínálata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése