2011. január 16., vasárnap

Fashion Video Festival

Magyarországon idén először került megrendezésre a Fashion Video Festival, egy digitális divatesemény és divatvideó verseny, melyen a nemzetközi meghívottak mellett a magyar tervezők, fotográfusok, és a teljes divatszakma képviseltette magát.
A fesztivál célja a hazai tervezők itthoni és külföldi népszerűsítése. A divatvideó, mint műfaj az elmúlt pár évben egyre népszerűbb. Egyre gyakoribb, hogy a divatházak a bemutatókat online is közvetítik, így az amúgy zárt közönségén kívül bárki megtekintheti a legújabb kollekciókat.

A rendezvény zsűrielnöke Kathryn Ferguson videóművész és art director, aki már Lady Gaga-nak is rendezett klipet. Előadást tartott a divatvideó műfajáról, eddigi munkáiról, a divatvideó jövőjéről. A magyar pályamunkák bemutatása mellett rengeteg érdekes program várta az érdeklődőket, vetítések, fotókiállítás, interaktív installációk.
Az első helyezett Moro Máté Opposites do Attract videója lett, őket követte Viszlay Márk-Mojzes Dóra-Vigh Dávid trió Exoskeleton című műve.
A nyertes videó linkje: http://www.youtube.com/watch?v=ijIMa1F_4g8&feature=player_embedded
Nekem legjobban a harmadik helyezett Tombor Zoltán The Muse című alkotása tetszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése