2011. január 16., vasárnap

Az évszázad legszebb nője

Egy nemrég végzett felmérés szerint a XX. század legszebb nője Audrey Hepburn. A világhírű színésznő különleges bája és kisugárzása már évtizedek óta a mai napig hatással van az emberekre, neve fogalommá vált.
A világ leggyönyörűbb nője, a legtermészetesebb szépség, divatikon, az elegancia, a kecsesség megtestesítője - ezekkel a címeket már elnyerte Audrey Hepburn, most pedig a XX. század legszebb nőjévé választották meg.
Az 1929-ben született angol- holland származású színésznő leghíresebb filmjei a Római vakáció (1953), Sabrina (1954), Háború és béke (1956), Funny face (1957), Breakfast at Tiffany's (1961), Amerikai fogócska (1963), My Fair Lady (1964). A legjobb színésznőnek járó Oscar díjat is megkapta. A híres francia divattervező Hubert de Givenchy-t is elkápráztatta Audrey szépsége. Givenchy készítette minden korabeli filmjének kosztümjeit és természetesen magánruhatárának darabjait is. Audrey nemcsak a tervező múzsája volt, hanem szoros barátság is kialakult közöttük.
„Annyira függök Givenchytől, mint az amerikai nők a pszichiáterüktől. Ő a legfeddhetetlenebb jellemű ember, akit ismerek. Annyira szeretem a szép ruhákat, hogy az már bűn." - Audrey Hepburn
Ruháira, stílusára az egyszerűség a jellemző: fekete ruha, fehér blúz, esztétikus kosztüm, lezser nadrágok. Bármit vett fel, minden ruhadarab tökéletesen elegáns volt rajta, mindig úgy nézett ki, akár egy királynő. Nemcsak külseje, de személyisége is különleges volt. A hírnév ellenére is szerény maradt. Az UNICEF Gyermeksegélyezési Alapjának jószolgálati nagykövete volt, élete utolsó 10 évében rendíthetetlenül segíteni akart a szegénységben élő, nélkülöző gyerekeken. Még betegen is látogatta ezeket az országokat - járt Etiópiában, Szudánban, Szomáliában, Mexikóban, Vietnámban, Thaiföldön. 1992-ben Szabadság Elnöki Emlékérmet kapott a jótékonysági tevékenységéért. Audrey Hepburn neve egyet jelent az eleganciával, szépséggel, kecsességgel, angyali jósággal és szerénységgel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése