2012. január 29., vasárnap

Stella McCartney Spring/Summer 2012

Stella McCartney tervezi a brit olimpiai csapat ruháit a 2012-es nyári olimpiára, és ez a kollekciójában is visszaköszön, melyre leginkább az atletikusság jellemző. A híres angol tervezőnőre mindig is jellemzőek volt a letisztult formák, az egyszerűség és a sportos elegancia. De az idei tavaszi-nyári kollekciójára is leginkább a sportosság a jellemző. Teniszruhák, sortok, laza t-shirt-ök, és a nőiesebb blézerek, kiskabátok helyett sportos dzsekik uralják a kollekciót.
A színekre is a visszafogottság jellemző: fehér, kék, zöld, szürke. Stella McCartney-ra amúgy is a fekete, fehér, szürkés, és halvány paszteles színek jellemzők a korábbi kollekcióiban.
Teniszruhák:
Dzsekik, kissé maszkulin túlméretezett blézerek, pólók:

A kollekcióban erőteljesek a geometriai minták, mind az anyagokban és a ruhák fazonjában. Jellemzőek az aszimmetrikus megoldások, a ruhák felső részénél, a mell és vállnál, és az alj részeknél egyaránt. Az íves, hullámszerű díszítések teszik elegánsabbá a kollekció darabjait.
Az anyagok mintáira a sokféleség a leginkább jellemző, az apró virágminták, apró kockás, pöttyös motívumok. Akár egy ruhán belül is keverednek a minták és az anyagok is, csipkebetétekkel, és áttetsző hálós anyagokkal.Kiegészítőkben jellemző, hogy a táskákban is visszaköszönnek a ruhák motívumai, szinte egybeolvadva egymással. A kollekcióban két fajta cipő fordul elő, egy letisztult és nagyon kecses magas sarkú szandál, amelynél ugyanúgy megjelenik az íves, hullámszerű vonalvezetés. A másik leginkább a sportos vonalat erősíti, egy kényelmes lapos, papucs. A papuccsal azt a hatást érték el a kifutón a modelleknél, mintha épp az uszodába készülnének. Érdekes, ahogy a legapróbb részletekbe is belecsempészték a sportos elemeket.

Jellemző kiegészítők: 

Nemcsak a táskák vannak összhangban az anyagok mintáival, hanem a napszemüvegek is, ugyanolyan mintájúak a keretek, mint a ruháé. Emellett érdekessége még a napszemüvegek formája is, a széleknél szögletes keret és hozzá a kerek lencse. A sportos elemeket erősítve a napszemüvegek, mintha kissé búvár, vagy úszószemüvegre hasonlítanának.

Összefoglalóként nézzük, hogy mik azok amik a leginkább jellemzőek lesznek a 2012-es tavaszi-nyári szezonra.
„Must have” darabok:

- a fehér az örök klasszikus szín, ami szinte minden tavaszi-nyári szezonban uralkodó

- az aszimmetrikus rövid ruhák
- a lezser, bő szárú, vékony anyagokból készült nadrágok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése