2011. április 7., csütörtök

Ajak Deng, az újabb fekete szépség

A 21 éves modellt, Ajak Deng-et sokan a szintén szudáni származású modell, Alek Wek utódjának tartják. Többször előfordult már, hogy össze is keverték vele. Fiatal korától kezdve mindig is modell akart lenni, és rajongott Alek Wek-ért. Szudánban született, de Ausztráliát tarja az otthonának, ahol a családjával 2004-ben telepedett le.
Sok mindent átélt már mielőtt sikeres modell lett belőle. Egy fekete lánynak amúgy is nehéz helyzete van ebben a szakmában, de emellet Ajak-nak nagyon nehéz élete volt.
Modellkarrierje is viszontagságosan kezdődött, elvégzett egy modell iskolát, majd egy manager átverte. Miután több munkája is volt Ajak-nak, a férfi lelépett az ő és más modellek pénzével.
2009-ben leszerződtette az IMG modellügynökség New Yorkban, még ebben az évben a Micheal Angel show-n debütált New Yorkban.
A 2010-es párizsi tavaszi – nyári szezon hozta meg neki az igazi sikert, ahol a Chloe, Givenchy, Jean Paul Gaultier és a Lanvin bemutatóin szerepelt. 2010-ben a Benetton egyik reklámarcává választották.
Amit nem sokan tudnak róla, hogy 7 testvér mellett nőtt fel, 12 éves volt, amikor egy kenyai menekült táborban az édesanyja meghalt maláriában. Pár évvel később az apja visszament Szudánban, ő pedig egyedül maradt a testvéreivel, akikről 16 évesen neki kellett gondoskodnia.
A kitartása és akaratereje példaértékű. Bebizonyította, hogy semmi sem lehetetlen. Jelenleg a models.com listája szerint a 39. legfoglalkoztatottabb modell a világon. 

Love magazine editorial - Spring/Summer 2011























Vogue Italia editorial - February 2011


i-D Magazine cover - February 2011























American Vogue editorial - March 2011


Benetton Spring/Summer 2010


 A legújabb CK One Spring/Summer 2011 kampányában
(jobb szélén)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése