2012. október 23., kedd

Őszi-téli trendek - Kalapok



Kalapokat fel! Aki igazán divatos akar lenni télen bátran hordjon kalapokat, mert a kiegészítők közül ez az egyik legfontosabb a szezonban. Donna Karan kifutóján a nagyon nőies, sikkes kalapok voltak a jellemzőek, Ralph Lauren-nél a klasszikusabb kerek keménykalapok, míg a Moschino kollekciójában a cowboy kalapok színesítették a kreációkat.
A szőrmés kalapok és sapkák is gyakori kiegészítők. Hatalmas, sokféle színű és fazonú szőrme kalapokat láthattunk a Marc Jacobs show-ján, de Emilio Pucci, Lanvin és Missoni kifutóin is láthattunk szőrmés fejfedőket.




2012. október 11., csütörtök

Őszi-téli trendek - Kiegészítők

Deréköv

A derekat kihangsúlyozó övek fontos kiegészítők lesznek a szezonban. Lehet vastag, vékony, előfordulhat ruhákon, blézereknél, de a kabátok elengedhetetlen része is. Szinte bármilyen fazonú, anyagú és stílusú kabát fontos kiegészítője.

 Burberry Prorsum 


 Carolina Herrera


 Victoria Beckham

 Chanel


Yves Saint Laurent


Hosszú szárú kesztyű


Carolina Herrera, Chanel, Diane von Fürstenberg, Roberto Cavalli








2012. október 10., szerda

Őszi-téli trendek - Gyöngyök

Finoman kidolgozott, különleges részleteket figyelhettünk meg az idei őszi-téli szezon divathetein a Balmain és a Dolce&Gabbana bemutatóin. A Balmain kreációk a csodás gyöngy díszítésektől lettek különlegesek. A Dolce&Gabbana kollekcióban is megjelennek a gyöngyök, és az arany hímzéssel a ruhák barokk díszítésekre, freskókra emlékeztetnek.

 Balmain


 Balmain


 Dolce&Gabbana






















Dolce&Gabbana

Őszi-téli trendek - Maszkulin vonalak

A férfias jegyek egyre jobban erősödnek mostanában a női divatban. Megjelennek a nők ruhatárában olyan cipők, ingek, blézerek, nadrágok, mintha azokat a barátjuktól vették volna kölcsön. A farmereknél vannak már külön boyfriend szabású nadrágok, hogy mégse kelljen a párunknak a kedvenc farmerját hiányolnia. :)
Az idei őszi-téli szezon divathetein is sok kollekcióban felfedezhető a maszkulin stílus, aminek köszönhetően a szezon egyik kedvelt fazonja lesz a nadrágkosztüm.

 Prada, Ralph Lauren, Hermés és Jean Paul Gaultier

2012. október 9., kedd

Őszi-téli trendek - Oversize

Az idei téli szezonban továbbra is meghatározó trend az oversize méretű kabátok, pulóverek. Az egyik újdonság az oversize ujjak, ilyen túlméretezett, puffos kabátujjakat láthattunk a Balenciaga és a Lanvin kifutóján.

 Balenciaga


 Céline

 Lanvin
























Stella McCartney

2012. október 5., péntek

Őszi-téli trendek - Anyagok


Az idei őszi téli szezon legjellemzőbb anyagai a szőrme és a bőr, ezeket láthattuk a legtöbbször a legnagyobb divatházak kifutóin. A bőr most nagyon erős trend lesz, bőrkabát, bőrhatású nadrágok minden mennyiségben, de a bőr ötvözése más anyagokkal, a bőr részletek az egyik legmeghatározóbb a szezonban. Mindkét anyagra jellemző, hogy nem csak a hagyományos kabát formájában fordul elő, hanem szőrme mellény, de akár szoknya is készülhet prémből. Díszítésként is gyakran előfordul kabátok, blézereknél, vagy csizmákon. Ugyanez jellemző a bőrre is, kabát, dzseki, szoknya, nadrág, és természetesen a táskák, csizmák legjellemzőbb anyaga.

Bőr

 Alexander Wang


 Céline


 Givenchy


Szőrme
 Balenciaga, Chanel, Emilio Pucci, Gucci


 Fendi


 Mulberry

Extrém szőrmék


 Blumarine


 Alexander McQueen
 

2012. október 4., csütörtök

Őszi-téli trendek - Színek



Szeptember a 2013-as tavaszi-nyári szezon bemutatóiról szól, a divatvilágban most mindenki erre figyel, de ne szaladjunk ennyire előre, mivel az ősz még csak most köszöntött be.


Az idei őszi-téli szezonra, mint általában a divatra a stílusok sokszínűsége a jellemző. A férfias maszkulin vonalvezetés, az oversize kabátok, blézerek mellett az alakot kihangsúlyozó, nőies derékövek is ugyanolyan hangsúlyosak a szezonban. Mind az anyagokra, és színekre is a változatosság a jellemző. Némelyik kollekcióban csak a fekete, fehér az uralkodó szín, de ezek mellett a piros is, az amelyik a legtöbb kollekcióban előfordul. De ezeken kívül a barnás föld színek, a bordó, lila, és a sárga különféle árnyalatai is kedveltek a szezonban. 

Fekete-fehér:

Az örök klasszikus színek közül a fekete és fehér, melyek a leginkább dominálnak az idei őszi-téli szezonban. Külön-külön is előszeretettel használták a tervezők a két szint, de a fekete-fehér kombinációja is gyakran előforduló trend a szezonban.

 Alexander Wang


 Valentino


 Dolce&Gabbana


 Philip Lim


Piros:

 Diane Von Fürstenberg


 Donna Karan


 Valentino


Metálos csillogás:
 Blumarine


 Versace


Föld színek:

 Ralph Lauren


 Max Mara