2011. április 28., csütörtök

Királyi esküvői ruhák

Mindenki a holnapi brit királyi esküvőt várja kíváncsian, és végre megtudhatjuk, hogy Kate Middleton milyen ruhában mondja majd ki a boldogító igent, ami által hercegnővé válik.
A divatvilágban is folyamatosak a találgatások a ruha tervezőjét illetően, mivel a legnagyobb titok övezi a menyasszonyi ruhát. Kate nem szeretné, hogy az esküvő előtt bármilyen információ is napvilágra kerülne a ruhájáról. Bruce Oldfield, Lady Diana egyik kedvenc tervezője, az Erdem, Victoria Beckham, az Alexander McQueentől Sarah Burton, csak néhány név a lehetséges jelöltek közül. De annyi biztos, hogy bárki is lesz Kate ruhájának tervezője, neve bekerül majd a divattörténelembe.
Íme a leghíresebb királyi esküvői ruhák:

Lady Elizabeth Bowes-Lyon, későbbi Erzsébet anyakirályné és Albert herceg esküvője 1923-ban

 II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvője 1947-ben, a menyasszonyi ruha tervezője Norman Hartnel


 Margit hercegnő és Antony Armstrong Jones esküvője 1960-ban, a menyasszonyi ruha tervezője Norman Hartnell


 Grace Kelly és a monacói III. Rainier herceg esküvője 1956-ban  Grace Kelly csodálatos menyasszonyi ruháját hollywoodi jelmeztervezője Helen Rose készítette


 Lady Diana habos-babos David and Elizabeth Emanuel tervezésű ruhában 


Viktória svéd koronahercegnő és Daniel Wresling esküvője 2010-ben, a menyasszonyi ruhát egy svéd tervező Pdr Engsheden alkotta meg


Sokszor hasonlítják Kate Middleton-t Lady Diana-hoz, még az eljegyzési ruhájuk is hasonló volt, Diana egy Cojana ruhát, Kate egy Issa ruhát viselt

 Vilmos herceg és Kate Middleton királyi esküvője 2011 április 29-én lesz, napra pontosan 30 évvel ezelőtt volt Vilmos szüleinek, Lady Diana és Charles herceg esküvője.

 Frisstítve!

Kate Middleton esküvői ruhája meseszép volt, nem volt meglepetés, hogy Sarah Burton a McQueen divatház tervezője készítette a mindenki által kíváncsian várt ruhát. Amint megláttam az esküvőn Kate-et kiszállni az autóból a templom bejáratánál, rögtön Grace Kelly esküvői ruhájára emlékeztetett. A tervezőválasztás tökéletes volt, azt biztosan lehetett sejteni, hogy angol lesz, de ez egy tökéletes módja volt Alexander McQueen-ről megemlékezni.

 Az estélyi ruha, szintén McQueen darab

2011. április 26., kedd

Budapest Essential Looks 2011 - a kulisszák mögött

A Schwarzkopf és az Instyle magazin szervezésében kerül megrendezésre április 29-én és 30-án a Budapest Essential Looks bemutató. A kétnapos rendezvényen a hazai divatvilág legnevesebb tervezői, és a Schwarzkopf fodrászai mutatják be a tavaszi szezon legújabb trendjeit.
A Kill Routine elnevezésű verseny keretében 10 divattervező és 10 fodrász közösen együttműködve mutatja be az egy adott témára elkészített ruhát és a hajkölteményeket. Minden tervező és egy fodrász egy csapatot alkot és együttesen hoznak létre valami rendhagyó dolgot.
Múlt héten szerencsém volt részt venni a ruha és hajpróbán, és nagy örömömre találkozhattam kedvenc divattervezőmmel, Abodi Dórával.
A két nap alatt a magyar dizájnerek bemutatják legújabb kollekciójukat is. A tervezők listája:
Abodi Dóra
Mojzes Dóra
Je Suis Belle
Nubu
USE unused
Nanushka
Es Tu un Ange
Léber Barbara
Konsánszky Dóra
Makány Márta
Arista

Itt fotózták a tervező és fodrász párosokat

Abodi Dórával

Az Artista tervezője és Gergely László mesterfodrász

Munka közben

A bemutató után jön a beszámolóm az összes csodás ruháról és frizuráról...

2011. április 19., kedd

Abodi Dóra fürdőruhák

Kedvenc magyar tervezőm, Abodi Dóra az idei nyárra szuper szexi, de egyben elegáns és különleges fürdőruha kollekciót tervezett Butterfly by Abodi Dora néven. Amint megpillantottam az egyik darabot, egy kék színű kövekkel kirakott bikinit, rögtön az egyik Abodi Dóra ruha jutott róla eszembe, ugyanúgy kék színű, és a váll és mell résznél színes kövekkel kirakva. Nagyon tetszik, hogy teljesen felismerhető a stílusa a fürdőruhák terén is, mind anyag és színhasználatban. Nagyon nőies fazonúak, de ez nem is csoda, mivel a tervezőnőt két ikon, Marilyn Monroe és Dita von Teese inspirálta a kollekció elkészítésében. A jó hír, hogy a fürdőruhák már május 12-től megvásárolhatóak lesznek, de kizárólag a Fashion Days online webáruházon keresztül.
Íme néhány darab, amelyek a kedvenceim, és közölük bármelyiket szívesen viselném...2011. április 13., szerda

Reese Witherspoon és az elefántok

Az amerikai Vogue legújabb címlapsztárja Reese Witherspoon színésznő, aki múlt héten ment férjhez. Egy csodaszép halvány rózsaszín Monique Lhuillier ruhában mondta ki a boldogító igent magyar származású férjének Jim Toth-nak.
Legújabb filmje a Water for Elephants (Vizet az elefántoknak), melyben partnere Robert Pattinson. A film témája visszaköszön Reese májusi amerikai Vogue-beli fotósorozatában is. A képek a cirkuszi világ hangulatát tükrözik, több fotón pózol a világhírű színésznő elefántokkal. A fotókat Peter Lindbergh készítette. Az első képen egy Dior ruhában, a második képen Sophie Theallet selyemruhában


Narcisso Rodrigez selyemruhában


 Reese Witherspoon Monique Lhuillier tervezte menyasszonyi ruhája

2011. április 7., csütörtök

Ajak Deng, az újabb fekete szépség

A 21 éves modellt, Ajak Deng-et sokan a szintén szudáni származású modell, Alek Wek utódjának tartják. Többször előfordult már, hogy össze is keverték vele. Fiatal korától kezdve mindig is modell akart lenni, és rajongott Alek Wek-ért. Szudánban született, de Ausztráliát tarja az otthonának, ahol a családjával 2004-ben telepedett le.
Sok mindent átélt már mielőtt sikeres modell lett belőle. Egy fekete lánynak amúgy is nehéz helyzete van ebben a szakmában, de emellet Ajak-nak nagyon nehéz élete volt.
Modellkarrierje is viszontagságosan kezdődött, elvégzett egy modell iskolát, majd egy manager átverte. Miután több munkája is volt Ajak-nak, a férfi lelépett az ő és más modellek pénzével.
2009-ben leszerződtette az IMG modellügynökség New Yorkban, még ebben az évben a Micheal Angel show-n debütált New Yorkban.
A 2010-es párizsi tavaszi – nyári szezon hozta meg neki az igazi sikert, ahol a Chloe, Givenchy, Jean Paul Gaultier és a Lanvin bemutatóin szerepelt. 2010-ben a Benetton egyik reklámarcává választották.
Amit nem sokan tudnak róla, hogy 7 testvér mellett nőtt fel, 12 éves volt, amikor egy kenyai menekült táborban az édesanyja meghalt maláriában. Pár évvel később az apja visszament Szudánban, ő pedig egyedül maradt a testvéreivel, akikről 16 évesen neki kellett gondoskodnia.
A kitartása és akaratereje példaértékű. Bebizonyította, hogy semmi sem lehetetlen. Jelenleg a models.com listája szerint a 39. legfoglalkoztatottabb modell a világon. 

Love magazine editorial - Spring/Summer 2011Vogue Italia editorial - February 2011


i-D Magazine cover - February 2011American Vogue editorial - March 2011


Benetton Spring/Summer 2010


 A legújabb CK One Spring/Summer 2011 kampányában
(jobb szélén)2011. április 4., hétfő

Tavaszi csíkőrület

A tavaszi – nyári szezon vidámságot, színeket, minták sokaságát hozza el a ruhatárunkba. Az egyik legkedveltebb minta a csíkozás, lehet hosszanti, vízszintes, harántcsíkos. Bátran viselheted akár más mintájú ruhákkal, kockással, pöttyössel. Ha csíkosat veszel fel, trendi leszel, és emellett még a hosszanti csíkok nyújtják az alakot, és karcsúbbnak tűnhetsz.
A Jil Sander kifutóján láthattuk az egyik legnagyobb választékot a csíkok sokaságából. A hosszanti és vízszintes csíkozás kombinációja, vastagabb, vékonyabb minták, mindenféle színben. Nemcsak a ruháknál, hanem a táskák terén is hódított a szezon mintája.
A Marc by Marc Jacobs-nál is hódítottak a csíkok. A Moshino ruháinál előszeretettel kombinálták a csíkosat a pöttyössel, és kockás mintával. A Prada tavaszi – nyári kollekciójában a vízszintes vastagabb csíkozás volt a népszerű, de nemcsak a ruháknál, hanem a táskáknál is.  

 Jil Sander


 Marc Jacobs


 Moschino Prada