2011. január 29., szombat

Sarah Jessica Parker, a divatikon

Számomra két nő az aki megtestesíti a divatikon fogalmát. Az egyikőjük Audrey Hepburn, a másik pedig Sarah Jessica Parker. Mindkettőnek különleges kisugárzása és stílusa van, ami nagyon egyedi és utánozhatatlan. Audrey Hepburn különleges stílusáról már írtam egy korábbi bejegyzésemben.
Sarah Jessica Parkert Carrie Bradshaw-ként ismerte meg a világ. Carrie a divatimádó és szenvedélyes cipőgyűjtő, aki különleges öltözékeivel divatdiktátorrá vált a Szex és New York hatására. A sorozatban bármit felvett jól állt neki, eleinte bohókásabb és bátrabb volt a stílusa, majd az évek alatt nőiesebb és kifinomultabbá vált.
Jelenleg a Glamour magazinnál vagyok gyakornok és a magazinokat pakolászva találtam rá erre a 2010-es júliusi kínai Vogue-ra, melynek a címlapján Sarah Jessica Parker és rögtön beszkenneltem a fotósorozatot, hogy megoszthassam Veletek ezeket a csodálatos képeket.



2011. január 23., vasárnap

Louis Vuitton Spring/Summer 2011 Ad Women Campaign

A 2011-es tavaszi- nyári szezon bemutatói közül nagyon tetszett a Louis Vuitton kollekciója. Az ehhez készült kampányfotók is tökéletesre sikerültek, a ruhák és táskák mellett a frizurák és a sminkek is csodálatosak. Köszönjük Marc Jacobs!

modellek: Kristen McMenamy, Raquel Zimmermann, Freja Beha Erichsen
foto: Steven Meisel,

Roberto Cavalli Spring - Summer 2011 Womens Ad Campaign

A 2011-es tavaszi - nyári kollekciókhoz készült kampányfotókat nézegetve találtam rá erre a képre, aminek azért is örültem meg nagyon, mert Laeticia Casta is szerepel rajta, aki a kedvenc modellem volt még 15 éves koromban. Imádtam őt, eltelt azóta 10 év, de nem látszik rajta, Laeticia még most is gyönyörű modell.

modell: Laeticia Casta, Malgosia Bela
foto: Mert & Marcus

































2011. január 22., szombat

Best of Mihalik Enikő 2010

Összegyűjtöttem Enikő néhány anyagát az elmúlt évből, főleg amelyek számomra a legjobban tetszettek. Nem kis munka volt kiválogatni, olyan sok divatanyagban és magazinban szerepelt magyar topmodellünk.

Vogue China 2010 January - In the mood of spring


 Industrie magazine 2010 May - Editorial


Muse magazine - spring/summer 2010 - Memories of green

Vogue Nippon- 2010 August - Red star


Muse magazine 2010 September - 7th September



Harper's Bazar 2010 September - Chic&Easy Pieces


Vogue Italia 2010 November - Like a Star




VS magazine 2010 November - Eniko by Zoltan (foto: Tombor Zoltán)





 Bergdorf Goodman Resort 2011 - December 2010






Russh magazine 2010 December - Eniko is everything






2011. január 17., hétfő

2011-es Golden Globe ruhakölteményei

A díjátadók alkalmával a színésznők próbálnak mindig a legpompázatosabban végiglejteni a vörös szőnyegen. Mi is megcsodálhatjuk a csodálatos ruhakölteményeket, íme egy kis ízelítő.

Scarlett Johanson, ruha: Elie Saab


Jennifer Lopez, ruha: Zuhair Murad


Claire Danes, ruha: Calvin Klein


A Gossip Girl sztárja Leighton Meester, ruha: Burberry Prorsum



A Glee című sorozatból Lea Michele, ruha: Oscar de la Renta




A Doktor House és a Tron színésznője Olivia Wilde, ruha: Marchesa


Anne Hathaway, ruha: Armani Privé












A született feleség Eva Longoria, ruha: Zac Posen





A Golden Globe díj nyertese Natalie Portman kismamaként, ruha: Viktor&Rolf

2011. január 16., vasárnap

Dudás Barbara sminkmester világbajnok

Párizsban, a divat fővárosában, november 6.-8. között rendezték meg az OMC Hairworld (Organisation Mondiale Coiffure) világbajnokságot. A szépségipar számára ez a verseny a legnagyobb és legrangosabb, melyet kétévente rendeznek meg, Barbara az első magyar sminkes, aki ezen a versenyen lett világbajnok. 58 országból érkeztek fodrász, kozmetikus és műkörmös versenyzők, több mint 800 induló volt 1600 kategóriában. Dudás Barbara, itt Párizsban álhatott a dobogó legfelső fokára csodálatos testfestésével, stage make-up kategóriában pedig harmadik helyezést ért el.Vele készítettem interjút a párizsi versenyről.
Barbara már többszörös magyar bajnok, a 2003-as kölni Európa bajnokságon I. helyezését, és a 2004-es párizsi testfestő világbajnokságon I. helyezését ért el. Az eddigi és az idei világbajnoki címével elmondhatja magáról, hogy már mindent megnyert, amit lehetett. 

- Másfél évvel korábban elkezdtem készülni, ki kellett gondolni a témát, megtervezni a koncepciót. Tökéletes műalkotást szerettem volna megalkotni. A testfestésnél nem volt adott a téma, így mindenki a fantáziájára bízhatta művét.
Párizsból indultam ki, valami nagyon franciás és kifinomult dolgot akartam témának. Szép lassan állt össze. A modellem testére a Moulin Rouge-t festettem, a hajkompozícióba pedig az Eiffel torony került, Párizs híres nevezetességei. Úgy álltam ehhez a világbajnoksághoz, hogy meg fogom nyerni, és ezért mindent meg is tettem. Monumentális és művészien kifinomult alkotással akartam a világ elé állni – mondta el Barbara.
Minden egyes apró részletet Barbara saját maga talált ki, a ruhát ő tervezte, minden egyes kis apró kristályt ő ragasztott fel a díszekre és a cipőre is. A modellről is konkrét elképzelése volt, egyszer egy parfüméria katalógusát kinyitva pillantotta meg azt az arcot, amilyet megálmodott és meg is szerezte a lányt modelljének.
Barbara már mindent elért a versenyzés terén, így nem tervezi, hogy a jövőben elindulna. Célja, hogy a sminkelést egy magasabb szintre emelje, nagyon fontos számára a kreatív és egyedi alkotás, saját stílusa van, amit szeretne, ha minél többen megismernének. A smink számára olyan, mint egy művészeti ág, a festményekhez hasonlítja, elképzelhető, hogy egyszer a sminkekből is rendeznek kiállítást. Nagyon örülne, ha egyszer Lady Gaga a kezei közé kerülne, rajta kiélhetné magát, nagyon sok extrém dolgot lehetne vele megvalósítani.
Barbara további munkái megtekinthetőek a http://www.dudasbarbara.hu/ oldalon. 



Fashion Video Festival

Magyarországon idén először került megrendezésre a Fashion Video Festival, egy digitális divatesemény és divatvideó verseny, melyen a nemzetközi meghívottak mellett a magyar tervezők, fotográfusok, és a teljes divatszakma képviseltette magát.
A fesztivál célja a hazai tervezők itthoni és külföldi népszerűsítése. A divatvideó, mint műfaj az elmúlt pár évben egyre népszerűbb. Egyre gyakoribb, hogy a divatházak a bemutatókat online is közvetítik, így az amúgy zárt közönségén kívül bárki megtekintheti a legújabb kollekciókat.

A rendezvény zsűrielnöke Kathryn Ferguson videóművész és art director, aki már Lady Gaga-nak is rendezett klipet. Előadást tartott a divatvideó műfajáról, eddigi munkáiról, a divatvideó jövőjéről. A magyar pályamunkák bemutatása mellett rengeteg érdekes program várta az érdeklődőket, vetítések, fotókiállítás, interaktív installációk.
Az első helyezett Moro Máté Opposites do Attract videója lett, őket követte Viszlay Márk-Mojzes Dóra-Vigh Dávid trió Exoskeleton című műve.
A nyertes videó linkje: http://www.youtube.com/watch?v=ijIMa1F_4g8&feature=player_embedded
Nekem legjobban a harmadik helyezett Tombor Zoltán The Muse című alkotása tetszik.

Tavasz / Nyár 2011 - Paris Fashion Week

Véget értek a 2011-es tavaszi- nyári divathetek. A mostani összefoglaló a divat fővárosában, Párizsban bemutatott kollekciókat mutatja be. Most, hogy tudjuk, mik lesznek a jövő évi trendek, már csak a jó időt kell kivárni.
A párizsi divathétről válogatott kollekciók: Chloé, Lanvin, Nina Ricci, Zac Posen, Christian Dior, Valentino, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton.

Tavasz / Nyár 2011 - New York Fashion Week

Folytatódik a jövő évi tavaszi - nyári szezon összefoglalója. Ezúttal a New York-i divathét kollekcióiból szemezgettem.
A 2011-es tavaszi- nyári kollekciók a New York-i divathétről: Ralph Lauren, Donna Karan, Diane von Furstenberg, Jason Wu, Oscar de la Renta, Marc Jacobs.

Tavasz / Nyár 2011 - Milan Fashion Week

A divatvilág kifutóin szeptemberben elkezdődött a 2011-es tavaszi - nyári kollekciók bemutatása. Az alábbi képmontázs a milánói divathét összefoglalója.
Íme a Roberto Cavalli, Dolce&Gabbana, Emilio Pucci, Blumarine, Versace, Fendi és Gucci legszebb 2011-es tavaszi - nyári ruhakölteményei.

The September Issue

A Vogue magazint a divat bibliájának nevezik, minden évben a legfontosabb a szeptemberi kiadása.

Anna Wintour az amerikai Vogue főszerkesztője, immár 22 éve uralja a magazint és a divat világát. Az egyik legbefolyásosabb személye ennek az iparágnak. A szeptember, olyan a divatban, mint a január, az újév kezdete. Már hónapokkal a megjelenés előtt elkezdik tervezni a lapot, kiválasztani a ruhákat, és a rengeteg fotózás, mivel ez a legvastagabb szám. 2007-ben rekordot értek el 840 oldallal, több mint 2 kilót nyomott és 13 millió példányban fogyott el, a címlapon Sienna Miller színésznővel. The September Issue címmel dokumentumfilm is készült arról, hogyan készült a híres 2007-es szeptemberi szám. A film bepillantást nyújt a Vogue titkos színfalai mögé, és közelebbről ismerhetjük meg a rettegett főszerkesztő személyiségét is.  Az egyik kedvenc részem, amikor Anna Wintour arról beszél, hogy fiatalkorában egy felvételi lapot kellett kitöltenie és a karrier célok rubrikába, nem tudta mit írjon és az édesapja - aki szintén neves újságíró- azt mondta neki, írd azt, hogy te leszel a Vogue főszerkesztője. Ehhez hasonló személyes történeteket és még fiatalkori képeket is megoszt velünk Miss Wintour, sőt még az otthonába is beengedte a kamerákat. A leglenyűgözőbb és legcsodálatosabb fotózások Grace Coddington divatszerkesztő munkájának köszönhető, aki ugyanaznap kezdett el dolgozni az amerikai Vogue-nál, mint Anna Wintour.
Az idei szeptemberi szám címlapján Halle Berry színésznő szerepel, 3 éve próbálják megdönteni a 2007-es rekordot, de ez most sem sikerült, mivel „csak” 726 oldalas lett. Mindkét címlapot a híres divat fotós Mario Testino készítette. 

Az amerikai 2007-es rekord September Issue és a 2010-es szeptemberi címlapok:


Az évszázad legszebb nője

Egy nemrég végzett felmérés szerint a XX. század legszebb nője Audrey Hepburn. A világhírű színésznő különleges bája és kisugárzása már évtizedek óta a mai napig hatással van az emberekre, neve fogalommá vált.
A világ leggyönyörűbb nője, a legtermészetesebb szépség, divatikon, az elegancia, a kecsesség megtestesítője - ezekkel a címeket már elnyerte Audrey Hepburn, most pedig a XX. század legszebb nőjévé választották meg.
Az 1929-ben született angol- holland származású színésznő leghíresebb filmjei a Római vakáció (1953), Sabrina (1954), Háború és béke (1956), Funny face (1957), Breakfast at Tiffany's (1961), Amerikai fogócska (1963), My Fair Lady (1964). A legjobb színésznőnek járó Oscar díjat is megkapta. A híres francia divattervező Hubert de Givenchy-t is elkápráztatta Audrey szépsége. Givenchy készítette minden korabeli filmjének kosztümjeit és természetesen magánruhatárának darabjait is. Audrey nemcsak a tervező múzsája volt, hanem szoros barátság is kialakult közöttük.
„Annyira függök Givenchytől, mint az amerikai nők a pszichiáterüktől. Ő a legfeddhetetlenebb jellemű ember, akit ismerek. Annyira szeretem a szép ruhákat, hogy az már bűn." - Audrey Hepburn
Ruháira, stílusára az egyszerűség a jellemző: fekete ruha, fehér blúz, esztétikus kosztüm, lezser nadrágok. Bármit vett fel, minden ruhadarab tökéletesen elegáns volt rajta, mindig úgy nézett ki, akár egy királynő. Nemcsak külseje, de személyisége is különleges volt. A hírnév ellenére is szerény maradt. Az UNICEF Gyermeksegélyezési Alapjának jószolgálati nagykövete volt, élete utolsó 10 évében rendíthetetlenül segíteni akart a szegénységben élő, nélkülöző gyerekeken. Még betegen is látogatta ezeket az országokat - járt Etiópiában, Szudánban, Szomáliában, Mexikóban, Vietnámban, Thaiföldön. 1992-ben Szabadság Elnöki Emlékérmet kapott a jótékonysági tevékenységéért. Audrey Hepburn neve egyet jelent az eleganciával, szépséggel, kecsességgel, angyali jósággal és szerénységgel.